Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

«Κόκαλα έχει» η ΚΥΑ για την πληρωμή των Νυκτερινών και Κυριακών κ. Κουρουμπλή και κ. Ξανθέ…

Του Κόνιαρη Χρήστου
Τακτική «σιωπής ιχθύος» ακολουθεί η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας σχετικά με την πληρωμή των δεδουλευμένων Νυκτερινών - Κυριακών - Αργιών των εργαζομένων στα Νοσοκομεία. Μέχρι σήμερα δεν έχει κάνει έστω και μια ανακοίνωση για το πότε θα καταβληθούν τα ποσά που οφείλονται λες και δεν υπάρχει ζήτημα.
Ήδη στους εργαζόμενους στην Υγεία που δουλεύουν σε βάρδιες οφείλονται τέσσερις (4) μήνες δεδουλευμένων από Νυκτερινά – Κυριακές και αργίες ενώ διανύουμε ήδη και τον πέμπτο μήνα.
Η καθυστέρηση αυτή είναι πρωτοφανής αφού δεν υπάρχει προηγούμενο να μην έχουν καταβληθεί τα λεγόμενα εξαιρέσιμα για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.
Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι παρά το γεγονός ότι ή διάταξη που ρύθμισε το ζήτημα, έχει δημοσιευτεί σχεδόν ένα μήνα και από τότε το Υπουργείο Υγείας δεν έχει κάνει τον κόπο να εκδώσει έστω  και την κοινή υπουργική απόφαση που απαιτείται για να προχωρήσει η διαδικασία και να δρομολογηθεί η αποπληρωμή τους.
Το Υπουργείο Υγείας δεν μπορεί να κρύβεται πίσω από τις «ατέλειες» του Νόμου Βορίδη, αφού ακόμα και τη σχετική Νομοθετική ρύθμιση την έφερε στη Βουλή με καθυστέρηση σχεδόν 2 μήνες.
Φαίνεται ότι οι μισθολογικές υποχρεώσεις απέναντι στους εργαζόμενους μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα την ώρα που η καταβολή των δόσεων στους τοκογλύφους γίνεται απρόσκοπτα, όπως προκύπτει από πρόσφατες δηλώσεις του  Υπουργού Οικονομικών στην οποία ανέφερε ότι έχουν δοθεί σε αυτούς μέσα σε 4 μήνες 6,5 δις ευρώ.
Μάλλον γι’ αυτό καθυστερεί και η έκδοση της σχετικής ΚΥΑ, προκειμένου να εμφανιστεί ότι η μη καταβολή των δεδουλευμένων οφείλεται σε γραφειοκρατικές καθυστερήσεις.
Δικαιολογημένα αναρωτιούνται λοιπόν οι εργαζόμενοι «κόκαλα έχει» αυτή η ΚΥΑ κ. Κουρουμπλή και κ. Ξανθέ…
Σε κάθε περίπτωση η κοροϊδία αυτή πρέπει να πάρει ένα τέλος ΤΩΡΑ. Σε αντίθετη περίπτωση οι εργαζόμενοι με τους αγώνες τους θα δώσουν την απαιτούμενη απάντηση σε αυτόν τον εμπαιγμό.
Ο Κόνιαρης Χρήστος είναι Πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων ΕΚΑ και μέλος της Γραμματείας του ΜΕΤΑ Υγειονομικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου