Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ και ΟΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ…


Το καλοκαίρι του2014 οι εργαζόμενες- καθαρίστριες του νοσοκομείου προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας  .  Στον αγώνα τους αυτόν βρήκαν συμπαραστάτες αλληλέγγυους, συλλογικότητες, σωματεία καθώς και από εργαζόμενους  του νοσοκομείου. Δεν θυμόμαστε στο παρελθόν ανάλογη κινητοποίηση εργαζομένων απέναντι στην εργοδοσία και στους εργολάβους που διαχειρίζονται κομμάτι, τμήμα , τομείς στο δημόσιο  τομέα και ειδικά στο χώρο της υγείας. Τα θέμα της κινητοποίησης « ανέβηκε» σε τοπικά και όχι μόνο Μ.Μ.Ε . Ο εργολάβος καθαριότητας του νοσοκομείου προχώρησε σε μήνυση κατά εννιά συνολικά ατόμων ( αλληλέγγυων και δημοσιογράφων) για « συκοφαντική δυσφήμιση» και « εξύβριση».
Με την στάση τους οι καθαρίστριες ανέδειξαν με κραυγαλέο τρόπο τις επιπτώσεις των ιδιωτικοποιήσεων, ακόμη και σε «ευαίσθητους» τομείς, όπως η καθαριότητα νοσοκομείων καθώς και τον εργασιακό μεσαίωνα που επικρατεί στον εργασιακό μας χώρο. Έδειξαν με τον αγώνα τους το τι επικρατεί στα διάφορα συνεργεία που έχουν εισχωρήσει στον χώρο της υγείας.
Εκφράζουμε σαν εργαζόμενοι στο νοσοκομείο την ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ μας  απέναντι στις εργαζόμενες – καθαρίστριες αλλά και στους ανθρώπους εκείνους που στάθηκαν στο πλευρό τους από την πρώτη στιγμή και που τώρα στοχοποιούνται από τον εργολάβο καθαριότητας εκφράζοντας την ΤΑΞΙΚΗ τους ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ.
Παράλληλα η ΠΟΕΔΗΝ έχει πάρει εδώ και καιρό συγκεκριμένη θέση απέναντι στους εργολάβους που έχουν μπει στο χώρο της υγείας. Το συγκεκριμένο θέμα είναι από τα βασικά αιτήματα της Ομοσπονδίας.
Θα αγωνιστούμε με όλα τα μέσα για εφαρμογή του Νόμου Κατρούγκαλου που έχει τεθεί σε ισχύ από τον Μάιο του 2015 καθώς και για την επέκταση του μέτρου και το 2016.
Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε τομείς που καλύπτει σήμερα η ιδιωτική πρωτοβουλία
ΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ  και οι Εργαζόμενοι στα ιδιωτικά συνεργεία δεν είναι μόνοι τους….
     ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στο Νοσοκομείο

                                       
                                                             ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ 2015…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου