Κυριακή 27 Ιουλίου 2014

ΠΟΙΟΣ ΜΕ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΕΜΕΝΑ ;

1. Καλύπτομαι νομικά να μην συμμετέχω στη διαδικασία και να δώσω το φύλλο αξιολόγησης στο Σωματείο, όπως λέι η ΑΔΕΔΥ - ΠΟΕΔΗΝ κλπ;

ΝΑΙ ΚΑΛΥΠΤΟΜΑΣΤΕ ΝΟΜΙΚΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ. Παρά το όσα λέει η κυβέρνηση και τα ...αρμόδια παπαγαλάκια, εντός και εκτός Νοσοκομείου, συσκοτίζοντας την πραγματικότητα, η ΑΛΗΘΕΙΑ είναι πως ως τώρα, η απεργία που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ και αφορά στην μη συμμετοχή σε οποιαδήποτε διαδικασία που έχει σχέση με την αξιολόγηση είναι ΝΟΜΙΜΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ. Καθώς υπάρχουν και άλλες αποφάσεις σχετικές με το θέμα, χρειάζεται εδώ προσοχή, γιατί πολλοί προσπαθούν επίτηδες να παραπλανήσουν τους συναδέλφους σχετικά με τη νομιμότητα ή μη της κινητοποίησης. Η ΆΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ πως η έφεση της ΑΔΕΔΥ εκδικάζεται τη Δευτέρα που μας έρχεται χωρίς να γνωρίζει κανείς πότε θα εκδοθεί απόφαση. ΩΣ ΤΟΤΕ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Η ΑΠΟΧΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΗ.
(Πληροφοριακά να πούμε πως ανεξάρτητα απ' την οριστική απόφαση, όποτε βγεί, η εκδίκαση της σχετικής προσφυγής της ΑΔΕΔΥ για τη συνταγματικότητα του νόμου και η απόφαση αναμένεται στο τέλος του έτους.) ΑΡΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ, ΑΚΟΜΑ ΜΑΚΡΥΣ ΔΡΟΜΟΣ...)

2. Προβλέπει ο νόμος -αν και εφόσον εφαρμοστεί - κυρώσεις;

ΝΑΙ, αποτελεί πειθαρχικό παράπτωμα. (Χωρίς άλλες διευκρινήσεις.)
Επειδή όμως εδώ...τρυπώνουν οι δικηγόροι, να πούμε το εξής: Όταν απευθύνεσαι σε ένα δικηγόρο, αυτός οφείλει να ερμηνεύσει το νόμο και να απαντήσει στον συγκεκριμένο "πελάτη" ατομικά. Αυτό σημαίνει ότι ο κάθε νομικός δεν μπορεί να εγγυηθεί κάτι πέρα απ' αυτά που γράφει ο νόμος που έχει μπροστά του. Αν όμως η ερώτηση είναι: "Ποιά είναι η εκτίμησή σου;" Τότε είναι σίγουρο πως θα πάρουμε ποικιλία απαντήσεων. Ανάλογα με την εμπειρία και την αντίληψη καθ' ενός, αλλά και την γνώση που έχει για τα εργατικά (ένας δικηγόρος ιδιωτικών υποθέσεων δεν έχει την ίδια εικόνα με έναν που ασχολείται με δημόσια διοίκηση).

3. Θα εφαρμοστεί ο νόμος;

Επειδή κανείς δεν αμφισβητεί πλέον το γεγονός πως η συντριπτική πλειοψηφία των υπαλλήλων δεν έχουν καταθέσει την "αξιολόγηση", μπορούμε με σχετική ασφάλεια να πούμε τα εξής: 1. Εκτιμούμε πως ανάλογα με το πως θα οργανωθεί και θα εκφραστεί η αντίδραση και αντίσταση των εργαζομένων, με κύρια ευθύνη της συνδικαλιστικής ηγεσίας, θα κριθεί το αν η κυβέρνηση θα κάνει πίσω ή όχι. Το γεγονός πάντως πως αυτή τη στιγμή συναντώνται οι Σαμαράς - Βενιζέλος με ζήτημα την αξιολόγηση αλλά και το γεγονός πως ακόμα και κυβερνητικοί βουλευτές εκφράζονται περισσότερο ή λιγότερο ανοιχτά ενάντια στο νόμο είναι ενδεικτικό. Πιθανόν να έχουμε μια πιο light εκδοχή, πιθανόν να μην αλλάξει τίποτα. Το σίγουρο είναι ότι ζορίζονται οι κυβερνητικοί εταίροι.

4. Αν τελικά χάσουμε τη μάχη και περάσει η "αξιολόγηση", θα έχουμε κυρώσεις;

Αν και θα έπρεπε να μας απασχολεί αυτή τη στιγμή το πως θα δώσουμε τη μάχη και όχι αν θα τη χάσουμε πριν καν τη δώσουμε, θα επιχειρήσουμε να απαντήσουμε για να μην θεωρηθεί πως αποφεύγουμε.
Είναι άλλο πράγμα το αν θα εφαρμοστεί ο νόμος και άλλο αν θα επιβάλλουν τελικά κυρώσεις. Η εμπειρία λέει πως αν θα κινηθούν νομικά, όπως έκαναν ήδη, αυτό θα αφορά την ΑΔΕΔΥ και όχι τους εργαζόμενους ατομικά.
Η πραγματικότητα είναι πως τυπικά μπορούν να το κάνουν αλλά θα συναντήσουν πολλά προβλήματα. Ακόμα και αν όλα δουλέψουν ρολόι για φανταστείτε ΕΔΕ για το 95% των εργαζομένων. Θα παραλύσουν τα πάντα για μήνες!!!
Φανταστείτε ακόμα τι κουκιά θα μαζέψουν από τις εκατοντάδες χιλιάδες υπαλλήλους και τις οικογένειές τους στις επόμενες εκλογές.
Έπειτα ποιός μπορεί να προβλέψει τι κατάσταση θα επικρατεί κάθε μέρα σ' όλες τις πόλεις της Ελλάδας με χιλιάδες κόσμο, διωκόμενους εργαζόμενους, στους δρόμους. Εδώ κοιτάνε να εκτονώσουν την οργή του κόσμου με κάθε τρόπο...θα βάλουν τα χέρια τους να βγάλουν τα μάτια τους;

5. Μπορούν να κινήσουν πειθαρχική διαδικασία μόνο για ορισμένους και όχι για όλους; Δηλαδή μόνο για μένα και όχι για το διπλανό μου;

ΤΥΠΙΚΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΟΧΙ, γιατί τότε θα ανοίξει βιομηχανία προσφυγών και μηνύσεων για επιλεκτική συμπεριφορά που θα μπλοκάρει τη διαδικασία και πρακτικά θα την ακυρώσει.


Ολόκληρο το κείμενο   ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου