Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Για τα νοσοκομεία 4.500 προσλήψεις - πλήρης φροντίδα και στους ανασφάλιστους

 Με την άμεση πρόσληψη 4.500 γιατρών, νοσηλευτών και μελών παραϊατρικού προσωπικού θα ενισχυθεί το δημόσιο σύστημα υγείας, ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρωθυπουργός ανέφερε ακόμη ότι θα δοθεί πολύ σύντομα για διαβούλευση η υπουργική απόφαση που κατοχυρώνει την πρόσβαση όλων των πολιτών, συμπεριλαμβανομένων των ανασφάλιστων, στο σύστημα περίθαλψης, σε διαγνωστικές εξετάσεις, σε εμβολιασμούς.
Σύμφωνα με τις πρωθυπουργικές εξαγγελίες, από το προσωπικό των 4.500 νέων λειτουργών της δημόσιας Υγείας οι 700 θα κατευθυνθούν, κατά προτεραιότητα, σε περιοχές που αντιμετωπίζουν προβλήματα κατά πολύ οξυμένα: Νησιά Αιγαίου, Θράκη και Δυτική Μακεδονία.

Ο κ. Τσίπρας γνωστοποίησε ακόμη ότι λαμβάνεται μια σειρά μέτρων για τη βελτίωση των συνθηκών περίθαλψης στις απομακρυσμένες και απομονωμένες περιοχές της χώρας, ανάμεσα στα οποία  και η παροχή κινήτρων στο προσωπικό (για να εργαστεί εκεί). Τόνισε ακόμη ότι προωθείται η ενεργότερη συμμετοχή των ενόπλων δυνάμεων στην τιτάνια κυβερνητική προσπάθεια για την ανόρθωση της παρεχόμενης Υγείας. Ως τμήμα αυτής της συμμετοχής - συνεργασίας, είπε, εξετάζεται η δυνατότητα ευρύτερης αξιοποίησης των στρατιωτικών νοσοκομείων.

Ο πρωθυπουργός υπενθύμισε ότι δημοσιεύθηκε ήδη σε ΦΕΚ η κατάργηση των  διαβόητων πέντε ευρώ που υποχρεούνταν να καταβάλουν άπαντες για να εξυπηρετηθούν στα νοσοκομεία.

«Από θύμα των Μνημονίων και της λιτότητας η Υγεία θα ξαναγίνει θεμελιώδες δικαίωμα κάθε κατοίκου αυτής η χώρας» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, ο οποίος μεταξύ άλλων υπενθύμισε τη μελέτη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που πιστοποιεί τη δραματική επιδείνωση της κατάστασης στον ευπαθή αυτόν τομέα, κατά τα τελευταία 4-5 χρόνια. «Η πραγματικότητα που ζούμε είναι χειρότερη απ’ όσο δείχνουν οι αριθμοί και οι μελέτες», πρόσθεσε.

Ο κ. Τσίπρας διαβεβαίωσε ότι θα διασφαλιστεί η λειτουργία των ογκολογικών νοσοκομείων, καθώς και των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). Για τις ΜΕΘ είπε ότι θα ληφθεί μέριμνα ώστε να αξιοποιηθούν όλα τα διαθέσιμα κρεβάτια.«Έχουμε στις ΜΕΘ κρεβάτια και μένουν άδεια διότι λείπει προσωπικό» τόνισε, ενισχύοντας το συμπέρασμά του ότι η έλλειψη έμψυχου δυναμικού αποτελεί μεγάλο εμπόδιο, που πρέπει να ξεπεραστεί το συντομότερο δυνατόν.

Ζήτημα άμεσης προτεραιότητας, ανέφερε, είναι η αναβάθμιση της πρωτοβάθμιας φροντίδας. Ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι η μεγάλη συρρίκνωση της πρωτοβάθμιας φροντίδας επιβαρύνει κατά πολύ τα δημόσια νοσοκομεία, καθώς πλήθος πολιτών σπεύδουν αναγκαστικά σε αυτά.


από το  κόκκινο...

ολόκληρη η τοποθέτηση ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου