Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

Προσλήψεις στο Νοσοκομείο Τρικάλων;

Νοσοκομείο Τρικάλων
Επειδή όταν παραθέτουμε αυτούσια στοιχεία που μας δίνονται από κάθε κρατικό Φορέα όπως για παράδειγμα από τις ΥΠΕ (Υγειονομικές Περιφέρειες )καλό είναι δημοσιογραφικά να κάνουμε και μια ανάγνωση πέρα και πίσω από τις γραμμές και να βλέπουμε σφαιρικά κάποιες αλήθειες όσο και αν πονάνε.

Να σημειωθεί ότι όσον αφορά την κάλυψη με ιατρικό προσωπικό επικουρικού χαρακτήρα ειδικά για το Νοσοκομείο Τρικάλων τα στοιχεία δείχνουν ότι μόνο μια θέση επικουρικού παιδιάτρου ζητήθηκε τον περασμένο Μάιο και τελικά δεν υπήρξε καν ενδιαφέρον κάλυψης αυτής ενώ στις νέες εγκριθείσες θέσεις για επικουρικούς ιατρούς δεν υπάρχει απολύτως καμία θέση ,καμία πρόβλεψη και καμία  έστω και για τα μάτια αναφορά στο Νοσοκομείο της πόλης μας.

Προφανώς το νοσοκομείο από τον οργανισμό του οποίου έχουν αποχωρήσει με συνταξιοδότηση ή και με παραιτήσεις για άλλους λόγους την τελευταία μνημονιακή  τριετία συνολικά περίπου 15 ιατροί (δυο ορθοπεδικοί, δυο μικροβιολόγοι ,δυο διευθυντές παθολόγοι εις εκ των οποίων είναι και ο δήμαρχος μας, τρεις παιδίατροι ,ένας ουρολόγος, μια καρδιολόγος, ένας  οφθαλμίατρος , δυο αναισθησιολόγοι, μια νευρολόγος) χωρίς να γίνει ούτε μια νέα πρόσληψη μόνιμου ιατρού από το 2012 και μετά ,δεν έχει ανάγκη ανανέωσης του προσωπικού του ούτε έστω με συμβασιούχους και κλινικές όπως η ουρολογική και η οφθαλμολογική μπορούν να λειτουργούν άνετα με έναν ή και με κανέναν γιατρό όταν αυτός δεν εφημερεύει.

Επίσης από τα στοιχεία καθίσταται προφανές ότι το Νοσοκομείο Καρδίτσας επί παραδείγματι έχει περισσότερες ανάγκες σε επικουρικό ιατρικό προσωπικό σε σχέση με τα Τρίκαλα παρότι είναι καλά γνωστό στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ ότι κάποιες κλινικές του εκεί Νοσοκομείου παραπέμπουν τα περιστατικά τους για νοσηλεία στα Τρίκαλα.

Ότι οι υπεύθυνοι έχουν δρομολογήσει από χρόνια την υποβάθμιση του Νοσοκομείου της πόλης μας και απλά εκτελούν καλά αυτό το σχέδιο απαξίωσης στην πράξη καθίσταται κάθε ημέρα όλο και πιο προφανές. Ότι όμως οι πολίτες και δη οι πλέον ενημερωμένοι και συνειδητοποιημένοι εξ αυτών όπως οφείλουν να είναι οι δημοσιογράφοι και δημοσιογραφουντες αλλά και οι εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων σιωπούν και δεν αντιδρούν είναι το πλέον θλιβερό και ανησυχητικό.

Έχουμε λοιπόν το Νοσοκομείο που μας αξίζει ως Τρικαλινού και μην ακουστεί στο μέλλον κανένας να χύνει κροκοδείλια δάκρυα για ελλείψεις και ανεπάρκειες όταν θα προκύψει έκτακτη ανάγκη που θα αγγίξει κοντινά μας πρόσωπα.

Αναγνώστης 
Φίλος του Νοσοκομείου Τρικάλων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου