Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

Έρχεται Αυγουστιάτικο ρευστό για εφημερίες- υπερωρίες! Πότε θα πληρωθούν

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου
Μέσα στον Αύγουστο αναμένεται να εισπράξουν οι νοσοκομειακοί γιατροί αλλά και οι νοσηλευτές και εργαζόμενοι στα νοσοκομεία δεδουλευμένα για εφημερίες και υπερωρίες που πραγματοποίησαν τον Απρίλιο τον Μάιο και τον Ιούνιο.
Ειδικότερα η ηγεσία του υπουργείου υγείας διαβεβαίωσε την Ομοσπονδία των Νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) πως αν ολοκληρωθεί η γραφειοκρατική διαδικασία το επόμενο διάστημα, οι γιατροί θα δουν χρήματα στους λογαριασμούς τους είτε στα μέσα Αυγούστου είτε στο τέλος Αυγούστου.
Με βάση τον προγραμματισμό, τα κονδύλια θα εκταμιευθούν από το υπουργείο υγείας στις 27 Ιουλίου αλλά θα πρέπει να ακολουθήσει η διαδικασία μέσω της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών (ΕΑΠ ) όπου και θα πρέπει να αναρτηθούν οι εφημερίες.
Για να περατωθεί άμεσα η διαδικασία θα πρέπει όμως οι διοικήσεις των νοσοκομείων «να προωθήσουν άμεσα τα σχετικά εντάλματα στους Επιτρόπους, ώστε να είναι δυνατή η ανάρτηση στην ΕΑΠ και να καταστεί εφικτή η καταβολή των εφημεριών στις 13 Αυγούστου ή το αργότερο στις 27 του ίδιου μήνα» σημειώνει ο πρόεδρος τηςΟΕΝΓΕ Δημήτρης Βαρνάβας.

Στο ίδιο πλαίσιο θα πρέπει να κινηθούν οι υπηρεσίες και για τις υπερωρίες των νοσηλευτών και του υπόλοιπο προσωπικού ώστε να μπορέσουν να εισπράξουν τα δεδουλευμένα τους τον Αύγουστο.
Η ΟΕΝΓΕ πάντως καλεί τις Ενώσεις Γιατρών να συνεργαστούν στενά με τα λογιστήρια των Νοσοκομείων και αν υπάρξει κάποια εμπλοκή να την ενημερώσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου